Дан матерњег језика

Обиљежавању Дана матерњег језика, Музеј Републике Српске дао је допринос изложбом постављеном у Основнoj школи “Бранко Радичевић”. У сриједу, 21. фебруара, дјеци ове бањалучке школе, слова српског језика презентована су на занимљив и илустративан начин. У питању је саджај Народнокг буквара, музејске публикације аутора музејског савјетника етнолога Владимира Ђукановића. Овом приликом виши музејски педагог Наташа Ного, одржала је предавање ученицима, предочила им занимљивости из српског језика и дала сликовите примјере архаичних ријечи.

Приказане у занимљивим илустрацијама из Народног буквара, ријечи и архаизми, слова и појмови, ученицима ове школе су приближиле благо српског језика и подстакла разимшљање о љепоти ширења вокабулара. Директорици школе госпођи Дарији Мичић, уручени су Народни буквари, као поклон Музеја за Школску библиотеку.

Сарадња са Основним школама је приоритетна дјелатност Одјељења за образовно-педагошки рад у Музеју Републике Српске, а промоције дјела књижевности и умјетности уопште, дио су Плана и програма рада ове културне институције.

 

 

© 2017 ЈУ Музеј Републике Српске