Радно вријеме: 08:00 – 20:00

Дјеца са Косова и Метохије у посјети Музеју у Бањалуци

Музеј Републике Српске данас је посјетило 120 дјеце са Косова и Метохије, која у Републици Српској бораве седам дана у оквиру пројекта “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске”.
У периоду од 16. до 23. јуна, породице и школе из 13 локалних заједница из РС, домаћини су наставницима и 650 дјеце из социјално најугроженјих српских породица на Космету. Пројекат организује бањалучки Одбор за помоћ Србима Космета, а централни дочек је био у Андрићграду.
Данашњу посјету Музеју организовли су домаћини – основне школе “Бранко Ћопић” из Приједора, “Бранко Ћопић” из Прњавора, “В.С Караџић” из Градишке и “Милош Дујић” из Челинца.
Стручно вођење кроз Сталну изложбену поставку у организовало је Одјељење за образовно педагошки рад, комуникације и односе са јавношћу, а посјету су водили музејски савјетници, историчар Јанко Врачар, археолог Милка Ђукић и етнолог Данијела Ђукановић.
Гостима се директор Музеја РС Миладин Савић обратио топлим ријечима добродошлице, те изразио разумијевање тежине свакодневнице коју живе, наглашавајући важност солидарности са нашим народом на Косову и Метохији.

© 2017 ЈУ Музеј Републике Српске