Дани посвећени дјечијим правима

ДЈЕЧИЈА НЕДЈЕЉА У Музеју Републике Српске

 

Традиционална манифестација “Дјечија недјеља“ отворена у данас у 11.00 часова у Музеју Републике Српске. Одјељење за образовно-педагошки рад Музеја Републике Српске већ тринаесту годину обиљежава „Дјечију недјељу“ која се ове године одвија под мотом „ Вјерујем у себе“. Недјељу дјетета отворио је директор Музеја Републике Српске Миладин Савић, а публици се као и сваке године обратила и Нада Граховац, замјеница омбудсмана за дјецу.

Музеј ће током ове седмице посјетити дугогодишњи сарадници, дјеца из Центра за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора, Центра „Заштити ме“, Центра за едукацију „Твоја Ријеч“, Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, Удружења родитеља дјеце обољелих од малигних болести „Искра“, као и дјеца из Сервис центра „Дајте нам шансу-„Звјездице“11.

У сарадњи са Омбудсманом за дјецу РС, приређена ће бити и едукативна радионица „Комуникацијске вјештине“, са ученицима Основне Школе „Иво Андрић“, у уторак 2. октобра 2018.године са почетком у 10 часова.

Ове године у програм обиљежавања „Дјечије недјеље“ укључена су и дјецу из хранитељских породица у оквиру сарадње са Центром за Социјални рад, који ће бити гости Музеја у четвртак 4.октобра у 11.00 часова.  Дружење са дјецом из Дјечијег дома „Рада Врањешевић“ наставља се истог дана у 17.00 часова у Музеју Републике Српске, гдје ће дјеца ће уз стручно вођење са вишим музејским педагогом Наташом Ного обићи Сталну изложбену поставку Музеја као и тематске изложбе „Откључај свијет илузије и науке“ и „У сусрет Берлинском Конгресу“.

Музеј Републике Српске је у посљедњих тринаест година постао мјесто гдје се дјеца угодно осјећају, друже и прихватају различитости.”- истакла је организатор догађаја, виши музејски педагог Наташа Ного. “У сарадњи са образовним и здравственим институцијама Републике Српске, ова тринаеста традиционална манифестација подсјетиће и дјецу а и јавност на неке од најважнијих лекција које се уче у дјетињству, а то су спознаја личних права, поштовање, толеранција као и важност учења, игре те очувања културе нашег друштва“.

 

© 2017 ЈУ Музеј Републике Српске