Недјеља посвећена дјечијим правима
РАДИОНИЦЕ У МУЗЕЈУ

У Ботаничким радионицама у оквиру манифестације Дјечија недјеља, у четвртак, 5. октобра и 10 часова учествоваће 15 дјеце из Центра за предшколско васпитање и образовање, вртића “Пчелица”.
У 17 часова је за 25 дјеце из Дјечијег дома “Рада Врањешевић”, приређен обилазак Сталне изложбене поставке “Oд праисторије до савременог доба”, као и вођење кроз изложбу “Античка збирка Музеја РС II”.


Ово је 12. Дјечија недјеља коју организује Одјељење за образовно-педагошки рад у Музеју Републике Српске. Манифестацију је традиционално отворила Омбудсман за дјецу Републике Српске госпођа Нада Граховац, а радионице се изводе под паролом „Дјечија права-моја права“. Организатор радионица је Виши музејски педагог Наташа Ного а радионице воде и замјеник Омбудсмана Злата Бајрић-Хаџић и Наташа Ковачевић, кустос ботаничар.


Уз предавање кустоса билога и вишег музејског педагога, дјеца ће слагати слагалице, бојити бојанке, учити називе биљака и правити атлас љековито/отровних биљних врста.


Ботаничке радионице су прилика да се кроз дружење и креативну игру разговара о дјечијим правима. Кроз индивидуални приступ, у Музеју је на радионицама омогућен јединствени допринос сваког дјетета, те слобода изражавања и размјена идеја између дјеце из различитих установа и центара. 


Ова радионице су наставак сарадње Одјељења за образовно-педагошки рад Музеја РС и Центра за предшколско васпитање и образовање у едукативно-креативним ботаничким радионицама, а у којима су у јулу 2017.године учествовала дјеца из вртића „Наша дјеца“ .

© 2017 ЈУ Музеј Републике Српске