Посјета Оца Платона из МАНАСТИРА СТУПЉЕ

 

Посјетиоци из Теслића

Посјета Оца Платона из МАНАСТИРА СТУПЉЕ

 

Отац Платон из Манастира Ступље је, са групом ученика из Теслића, посјетио Музеј РС, у петак, 10. августа 2018. године. Сталну изложбену поставку Музеја као и тематску изложбу “Откључај свијет науке и илузије”, посјетиоци су упознали кроз Стручно вођење које је приредила Наташа Ного, виши музејски педагог.

“Музејска Стална изложбена поставка је извор инспирације, како за креативно изражавање тако и за боље савладавање школског програма. Након овакве посјете, ученицима ће бити много лакше да уче и разумију историју, биологију те остале науке и умјетност. Ученици су изразили велико интересовање за изложбу Природњачког одјељења. За нас су изузетно важне овакве посјете, јер је то музејска публика која нема прилику да често долази у Музеј у Бањалуци. Због тога смо захвални Оцу Платону што је довео ђаке, и омогућио им да се боље упознају са музејском грађом, а самим тим и културном баштином Републике Српске.” – изјавила је Наташа Ного, виши музејски педагог.

Манастир Ступље је манастир Српске православне цркве посвећен Св. Арханђелу Михаилу, налази се у селу Горњи Вијачани, на ријеци Манастирици, на граници општина Прњавор, Челинац и Теслић. Манастир Ступље се први пут помиње у писаним изворима у 15. веку и представља културно – историјско добро.

 

Comments are closed.