ds

Традиционалну манифестацију „ДЈЕЧИЈА НЕДЈЕЉА“ коју већ 12 година организује Одјељење за образовно-педагошки рад у Музеју Републике Српске, обиљежавамо под мотом „Дјечија права-моја права“. Манифестацију је данас у 11 часова свечано отворила Омбудсман за дјецу Републике Српске госпођа Нада Граховац.

Креативне радионице које трају од 2. до 8. октобра, воде виши музејски педагог Наташа Ного и замјеник Омбудсмана за дјецу Злата Бајрић-Хаџић. Циљ радионица је едукација дјеце о њиховим правима. Уз развијање креативности кроз израду украсних магнета са порукама о правима дјетета, подстиче се и слобода изражавања те размјена идеја између дјеце.

У радионицама под називом „Дјечија права-моја права“, учествују дјеца из Центра за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора, Центра „Заштити ме“, Центра за едукацију „Твоја Ријеч“, Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, ученици Средње Медицинске школе и ученици из СШЦ „Гемит Апеирона“.

 

У едукативно-креативним Ботаничким радионицама у четвртак, 5. октобра,  учесници ће бити дјеца из Центра за предшколско васпитање и образовање те вртић  “Пчелица”, а дјеца из Дјечијег дома “Рада Врањешевић” обићи ће Сталну изложбену поставку “Oд праисторије до савременог доба” и тематске изложбе “Античка збирка Музеја РС II”.

© 2017 ЈУ Музеј Републике Српске