Радно вријеме: 08:00 – 20:00

Велика народна скупштинаВелика народна скупштина, аутор Анастас Боцарић

Промоција књиге “Присаједињење Војводине Србији 1918. године”

Промоција књиге др Драге Његована, под називом “Присаједињење Војводине Србији 1918. године”, одржана је у сриједу, 27. фебруара у Музеју Републике Српске. Ријеч је о капиталном дјелу српске историографије које освјетљава период присаједињењa Војводине Србији 1918. године.

Госте је поздравио директор Музеја Републике Српске Миладин Савић, а о књизи је говорио Илија Комненовић, руководилац матичне службе Музеја Војводине у Новом Саду. Аутор књиге др Драго Његован, истакао је историјске процесе који су претходили великом догађају Присаједињења, поткријепио их низом чињеица до којих је дошао током 25-огодишњег рада и објаснио рефлексе тог догађаја на данашње политичке прилике. Иначе, аутор је директор Музеја Војводине у Новом Саду и угледни писац десетина издања и више од 500 стручних издања из области историје, културе, етнологије…

Промоцији су присуствовали др Дејан Масликовић, помоћник министра за развој дигиталне истраживачке инфраструктуре у области културе и уметности Републике Србије и Начелник Одјељења за заштиту културног насљеђа мр Милица Котур.

 

 

© 2017 ЈУ Музеј Републике Српске