Из Позоришта у Музеј

 

Из Позоришта у Музеј

 

Гости Музеја Републике Српске данас су били Слобода Мићаловић, глумицa у представи „Френки и Џони“, актуелном комаду који је 1. јула изведен на Великој сцени Народног позоришта РС и Александар Пејаковић, редитељ у Дјечијем позоришту РС. У посјети је била и Неда Симић Жерајић из Градске управе Града Бањалука, а дочекали су их директор Музеја Републике Српске Миладин Савић, музејски савјетник Владимир Ђукановић и музејска савјетница Данијела Ђукановић. Етнолог и аутор познатих изложби о Змијањском везу Данијела Ђукановић, приредила је за госте Стручно вођење кроз Сталну поставку „Од праисторије до савременог доба“. Током обиласка Музеја, Слобода Мићаловић показала је посебно интересовање за експонате ријетких и угрожених врста у Природњачком одјељењу те за мултимедијалну изложбу „Јасеновац, систем усташких логора смрти“.
„Сматрам да су предмети који свједоче историји страдања народа посебно значајни, поготово када су у питању ријетке фотографије у овој мултимедијалној поставци. Сигурна сам да ће мој наредни долазак у Бањалуку бити и прилика да још једном посјетим Музеј и Сталну поставку у којој је видљив велики труд да се очува насљеђе Републике Српске.“ – изјавила је Слобода Мићаловић.

Мићаловић је изразила и велико задовољство реакцијама бањалучке публике на представу у којој глуми, те поводом синоћњег успјеха у Народном позоришту РС истакла да није изненађена добрим одзивом јер јој је познато да Бањалука има активну позоришну публику.

 

Comments are closed.