ARKWORK

 

ARKWORK је пројекат који обухвата истраживање разумијевања значајних инвестиција у технологији, инфраструктури и стандардима свих аспеката рада нових археолошких сазнања а чији је главни циљ формирање трансдисциплинарне мреже која ће окупљати знања појединих истраживачких пројеката, националних иницијатива и пројеката ЕУ у области археолошке производње знања и њихове употребе. Више информација можете наћи на страници пројекта

Мр Ивана Панџић, кустос археолог Музеја Републике Српске и виши асистент Одсјека за историју Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци, у периоду од 28. 02. до 03. 03. 2017. године боравила је у Франкфурту на Мајни (Њемачка) гдје је присуствовала наставку активности COST пројекта „Археолошке праксе и знања у дигиталном окружењу“ (Archaeological practices and knowledge work in the digital environment – ARKWORK).

На састанку радне групе радило се на осмишљавању програма рада једнонедељене археолошке школе планиране за новембар 2017. године у Атини (Грчка). За наведену школу додјељиваће се стипендије, а конкурс са условима аплицирања биће објављен већ почетком априла.

www.arkwork.eu

 

 

Comments are closed.