Међународни дан и Европска ноћ музеја – субота, 18. маја 2019. године.

 

Међународни дан и Европска ноћ музеја

Међународни дан и Европска ноћ музеја – субота, 18. маја 2019. године.

Међународни дан и Европска ноћ музеја, интернационални су празници који ће се ове године у Републици Српској одржати у суботу, 18. маја 2019. године.

Музеј Републике Српске традиционално обиљежава четрнаесту “Ноћ музеја” разноликим културним програмом, који ће трајати од 18 до 22:30 часа.

Организатор манифестације у Музеју Републике Српске је Одјељење за образовно педагошки рад, а координатор, виши музејски педагог Наташа Ного, овогодишњи је програм конципирала са циљем да главни учесници манифестације буду дугогодишњи сарадници музеја и вјерна музејска публика. Ученици и студнети, глумци и музички извођачи, својим ће наступима испунити најдужу музејску ноћ коју ове године обиљежавамо под мотом “Уз игру и пјесму кроз Ноћ музеја”.

Први дио програма од 18 до 20 часова усмјерен је на млађу публику, а наступе ће изводити дјеца из вртића и основних школа. Овај дио програма завршиће наступом “Врапчића”, а након 20 часова, до 22:30, публика ће видјети наступе ученика Гимназије, студената Умјетничке академије, плесних студија, Градског хора и Позоришта младих “Дис”. Гост вечери је Маја Татић а програм ће завршити звуцима тамбуре, наступом Градског тамбурашког оркестра. Четрнаеста Ноћ музеја доноси и виртуелну посјету европским музејима у сарадњи са ЕУ Инфо Центром у БиХ.

Покровитељи догађаја “Европска Ноћ музеја” су Министарство просвјете и културе Републике Српске и Град Бања Лука, а ове године догађај је уврштен у манифестацију “Прољеће у Бањалуци”.

Генерални спонзор “Европске ноћи музеја” у Музеју Републике Српске су Привредна Комора Републике Српске и Подручна привредна комора Бања Лука. Спонзори манифестације су “Витаминка”, “Витинка”, “Мања”, “Марбо”, “Виталиа”, “Триглав осигурање”, “Агролукс” и ЕУ инфо центар у БиХ.

Медијски покровитељ манифестације је Радио-телевизија Републике Српске.

 

Comments are closed.