Отворена изложба “Повратак у свијет илузије”

У Музеју Републике Српске у Бањалуци, представљена је изложба “Повратак у свијет илузије”, која је од данас отворена за све посјетиоце. Изложба руши стереотипе и промовише учење кроз откривање и непосредан контакт с научним изазовима.

Циљ изложбе аутора Сање Пупац и Иване Панџић, јесте да разбије предрасуде о посјети музејима и привуче млађе генерације, подстичући их на интеракцију са експонатима, као и на истраживање сталне поставке Музеја.

Директор Музеја Српске, Миладин Савић рекао је новинарима да је слична изложба под називом “Откључај свијет илузије и науке” отворена прије двије године на Дан града Бањалука – 22. априла, те да је изазвала опште одушевљење у граду Бањалуци, Српској и БиХ. Он је додао да је ту изложбу видјело више од 17 000 посјетилаца.

Портпарол компаније м:тел, Милица Кондић, рекла је да је ова компанија као спонзор подржала изложбу с обзиром да су култура и умјетност важан стуб сваког друштва. Те да је ово наставак изузетне сарадње коју компанија м:тел има за Музејом Републике Српске.

Посјетиоци ове изложбе ће имати прилику да виде и м:тел кутак за фотографисање који је осмишљен у духу ове изложбе, а који изгледа као да се налазите у телефону који дрзи огромна рука.

 

Comments are closed.